RAPSANI GRANDE RESERVE 2008 «κρασί της χρονιάς» από το TIFFANY’s Wine & Spirits

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Αν υπήρχαν Χρυσές Σφαίρες στα κρασιά, η Οινοποιία TSANTALI θα ήταν το «The Grand Budapest Hotel» και σίγουρα θα κέρδιζε το βραβείο της καλύτερης τανίας. Αν δε, είστε ποδοσφαιρόφιλοι και όχι σινεφίλ, θα κατακτούσε ως Cristiano Ronaldo, τη χρυσή μπάλα. Τα παραπάνω, όχι μόνο ταυτίζονται με την επικαιρότητα, αλλά αποτελούν και προέκταση του ενθουσιασμού μας, καθώς η RAPSANI GRANDE RESERVE 2008 ανακηρύχτηκε με 94 βαθμούς από το TIFFANY’s Wine & Spirits ως το «κρασί της χρονιάς»!!!

Το TIFFANY’s Wine & Spirits δεν αποτελεί κάποιον τυχαίο retailer (στις ΗΠΑ), αλλά η φήμη του έχει επιτευχθεί λόγω του επαγγελματισμού του και της κατάρτισης που έχει το προσωπικό του εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά άξιο αναφοράς είναι η δήλωση του Saab Mandwee (Consultant Sommelier στο Michigan και πρωτεργάτης της επιτυχίας του TIFFANY’s Wine & Spirits και συνεργάτης του Joe Cekola), ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένας βασικός λόγος για την επιλογή του κρασιού, δεν είναι η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του αλλά και η ιστορία που βρίσκεται πίσω από αυτό και το πώς μπορεί αυτή η ιστορία να μοιραστεί απλόχερα στους άλλους, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση πέραν αυτής της στενής, οργανοληπτικής.

Και αν θέλουμε να είμαστε πιο δίκαιοι και να το πάμε παραπέρα, θα λέγαμε ότι πίσω από τη RAPSANI GRANDE RESERVE 2008, ναι μεν βρίσκεται μια καλοδομημένη ιστορία (μα τι άλλο από το RAPSANI WINE ADVENTURE), αλλά πίσω από την ιστορία κρύβεται ένας μύθος: ο μύθος των θεών του Ολύμπου και οι ξεχωριστές αμπελοοινικές παραδόσεις που ντύνονται μέσα στο πλέγμα της φαντασίας και παράλληλα της πραγματικότητας. Και πώς γίνεται αυτό; Με το RAPSANI GRANDE RESERVE 2008 με το οποίο ήρθαν σε επαφή οι άνθρωποι του TIFFANY’s Wine & Spirits, κάνοντας παραπάνω από εμφανές ότι η εμπειρία τους έμεινε αξέχαστη, καθώς η επαφή που είχαν με τον αμπελώνα και τα κρασιά του Ολύμπου ήταν αυτή που σίγουρα τους γοήτευσε.

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”6091″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]

Δείτε το video

http://www.mlive.com/dining/index.ssf/2014/12/dig_in_tiffanys_wine_of_the_ye.html

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Η ομάδα των αξιολογητών των κρασιών του TIFFANY’s Wine & Spirits απαρτίζεται από εξειδικευμένους επαγγελαματίες και η δυναμική του φάνηκε και από τον εκκωφαντικό αντίκτυπο που είχε η ανακοίνωση του κρασιού της χρονιάς σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο παγκοσμίως. Ευτυχής συγκυρία η πρώτη προβολή από το κορυφαίο γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE ενός ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο και τη Ραψάνη στο οποίο παρουσιάστηκαν εκτενώς τα κρασια της ΡΑΨΑΝΗ TSANTALI μέσα από το concept του RAPSANI WINE ADVENTURE.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”6092″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]Δείτε το video (γαλλική εκδοχή)

http://www.arte.tv/arte_vp/index.php?json_url=http://arte.tv/papi/tvguide/videos/stream/player/F/051485-015_PLUS7-F/ALL/ALL.json&lang=fr_FR&config=arte_tvguide&embed=1&tc_start_from=[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

To 2012, όταν και ξεκίνησε το RAPSANI WINE ADVENTURE, όντως αποτελούσε ένα πολύ φιλόδοξο concept. Ωστόσο ήταν κάτι παραπάνω από άρτια σχεδιασμένο και η αρχική φιλοδοξία διαδέχτηκε την εξαργύρωση μέσα από την επιτυχία και τη φήμη. Στόχος του είναι να προβληθεί ο οινοτουρισμός της περιοχής μέσα από την επίσκεψη επαγγελματιών του κλάδου από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και σε συνεργασία με ΟΠΕ και New Wines of Greece. Στην πράξη γίνεται ανάβαση με ανοικτά jeep 4Χ4 από τα 200 στα 700 και πλέον μέτρα και οι επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά όλα τα βασικά σημεία αναφοράς του κρασιού της Ραψάνης (αμπέλια, γηγενείς ποικιλίες, σπάνιο γεωμορφολογικό ανάγλυφο, ιστορία κτλ), ή μάλλον όπως το θέτουν καλύτερα στην TSANTALIS, ανακαλύπτουν την «ψυχή» της Ραψάνης.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”6090″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]Δείτε το video

http://vimeo.com/79277986[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το RAPSANI WINE ADVENTURE επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.tsantali.com/rapsani-adventure/

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα

www.tsantali.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]