5th Female Wine Mates. Καβα Οινολόγος. Αμπελώνες Αντωνόπουλου

5th Wine Mates. Female Wine Mate

Πως μπορεί μία παρέα γυναικών να απογειώσει μία γευστική δοκιμή; Kι όμως πολύ εύκολα μπορεί.

Λίγοι μπορούν να πουν ότι οι γυναίκες δοκιμάζουν με γνώμονα το είδος του κρασιού. Λίγοι επίσης μπορούν να συμφωνήσουν στο ότι για να αρέσει ένα κρασί δεν πρέπει να περάσει από γυναικείο χέρι. Το θηλυκό κοινό είναι δύσκολο, λοιπόν! Γι’αυτό και οι περισσότερες βιομηχανίες οίνου προορίζουν κάποια ποσότητα και ετικέτα για αυτό το ”ειδικό” κοινό. Βασικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή είναι σίγουρα η γεύση, εκείνη τη τρομακτική ορμόνη που βοηθάει την όσφρηση και σίγουρα η διάθεση τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για να επιβεβαιώσουν την ποιότητα ενός κρασιού ….”εκμεταλλεύονται” την εγκυμοσύνη μίας φίλης ή της συζύγου τους.

Πρώτο παράδειγμα η οινική βιομηχανία της Κίνας όπου oι γυναίκες είναι μία αναπτυσσόμενη δύναμη πλήρως ενημερωμένη και εκπαιδευμένη που αντανακλά τη δυναμική που μπορεί να έχει στο χρόνο η συγκεκριμένη αγορά. Το ενδιαφέρον του αντρικό κοινού στην Κίνα περιορίζεται σε μέτρημα αριθμών και παραγωγής ενώ, στο vice versa τους στην αίσθηση που μεταφέρει και τελικά γεννάει.

Η Li Meiyu, sommelier του Park Hyatt στο Βeijing μεταφέρει στην εμπειρία της λέγοντας ότι οι πελάτες δύσκολα καταλαβαίνουν ότι είναι οινοχόος. Είναι πιο εύκολη η ιδιότητα του σερβιτόρου. Ήταν όμως ανάμεσα σε γυναίκες που σε μία τυφλή γευστική δοκιμή 500 δειγμάτων οι εθελόντριες ήταν μόνο γένους θηλυκού.

Σημάδια των καιρών; Ποιος ξέρει;

Στην κάβα οινολόγος για μία ακόμη φορά μία εκλεκτή παρέα γυναικών δοκίμασε επιλογές από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου. Και όλα τα παραπάνω σας τα είπαμε γιατί πραγματικά ήταν δύσκολοι κριτές.

Όλα τα κρασιά είχαν ένα ξεκάθαρο συστατικό. Το χρόνο! Καμία φιάλη δεν φαινόταν να μην είναι έτοιμη για δοκιμή. Πολύ φρέσκια ή να έχει φτάσει στο pick που λέμε οι illuminati μεταξύ μας.

Το Α πάνω στη φιάλη είναι το ξεκάθαρο στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζει. Το Ω το μεράκι και η ποιότητα.

 

Τα κρασιά που δοκιμάστηκαν είναι τα ακόλουθα. Όλα με δική τους προσωπικότητα και χαρακτήρα. Το περιβάλλον βοήθησε και τα κρασιά έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό αφού δοκιμάστηκαν σε ιδανικές συνθήκες.

Μαντίνεια 2012, Π.Ο.Π. Μαντινείας. Πλήρης ισορροπία και σε αρώματα στη μύτη και στο στόμα.

-Ιδιωτική Συλλογή Chardonnay 2013, Π.Γ.Ε. Αχαΐας. Ένα Chardonnay πολύ διαφορετικό ειδικά στην ποιότητα και την ειλικρίνεια στο στόμα.

Μαλαγουζιά 2013, Π.Γ.Ε. Αχαΐας. Ίσως η πιο ξεκάθαρη Μαλαγουζιά και δυνατότητες μεγάλων διαφορών σε σχέση με την κλασική αρωματική εκδοχή.

-Ιδιωτική Συλλογή Ερυθρό 2006, Αχαϊκός Τοπικός Οίνος από Μαυροδάφνη 60%-Merlot 40%. Ένα κρασί νόστιμο που μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάθε πιάτο που έχει ποικιλία.

-Νέα Δρυς 2006, Π.Γ.Ε. Αχαΐας από 70% Cabernet Sauvignon-30% Cabernet Franc. Δυνατό πάντρεμα των δύο ποικιλιών με διάρκεια και μακριά επίγευση.

 

Ευχαριστούμε την κάβα ΟΙΝΟ-λόγος για μία ακόμη φορά για την όμορφη γυναικεία ατμόσφαιρα.

 

That is a trend all over the world,

women are the best tasters.