Το πρωτο διεθνες συνεδριο Οινοτουρισμου ειναι γεγονος

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Μεγάλο αναμένεται το ενδιαφέρον για το 1ο διεθνές συνέδριο Οινοτουρισμού που θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τους πιο χαρακτηριστικούς οινοτουριστικούς προορισμούς: τη Σαντορίνη. Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι και οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του University of South Australia.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7385″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα:

– του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)
– του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)
– της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και
– του Δήμου Θήρας.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του συνεδρίου είναι η ανακήρυξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, ως επίτιμου προέδρου του, ως ένα δείγμα της τεράστιας συνεισφοράς του στο οινικό γίγνεσθαι. Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, θα συμμετέχει και ως ομιλητής στο συνέδριο και στην απαντητική του επιστολή προς την ΕΔΟΑΟ, σημειώνει:

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την τιμή που μου κάνετε. Θα χαρώ να βρεθούμε στη Σαντορίνη, τόπο ταυτισμένο με το αμπέλι και το κρασί, και βέβαια έναν τόπο που μαζί με πολλούς από εσάς σφράγισε μια περίοδο της ζωής μου, για να συζητήσουμε τα τόσο ενδιαφέροντα θέματα του οινοτουρισμού και την ανάπτυξη των Δρόμων του Κρασιού”.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7388″ alignment=”right” border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]
Ο Γιάννης Μπουτάρης
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Αναλυτικές πληροφορίες για τα θέματα, τις δυνατότητες διαφήμισης και προβολής, την εγγραφή στο συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://imic2016.conferences.gr

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

To συνέδριο εντάσσεται στη σειρά συνεδρίων IMIC, που διεξάγονται σε ετήσια βάση από το 2004, με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος Συνέδρια» και φιλοδοξεί αφενός να παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν σε σχέση με μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την οινοτουριστική ανάπτυξη, και αφετέρου να προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ επιστημόνων, επαγγελματιών και φορέων πολιτικής.

Οι Οργανωτές, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος και οι πολυάριθμοι Πρεσβευτές του συνεδρίου καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς κ.ά.) να συμμετάσχουν ενεργά στο IMIC 2016, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για παρουσίαση επιστημονικών εργασιών ή άλλων εισηγήσεων και δίνοντας το παρόν στη Σαντορίνη τον Οκτώβρη!

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι Προσκεκλημένοι Ομιλητές του Συνεδρίου. Δυνατότητα υποβολής προτάσεων για ομιλία υπάρχει έως τις 18/7.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7384″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”medium”][vc_separator color=”grey”][vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Για τον Οινοτουρισμό

H σημερινή πραγματικότητα στον τουρισμό θέτει νέες προτεραιότητες στην αναπτυξιακή ατζέντα των προορισμών, και επιτείνει την αναγκαιότητα για στροφή σε περισσότερο εναλλακτικά πρότυπα, τα οποία καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των σύγχρονων τουριστών, με έμφαση στην εμπειρία. Μεταξύ των διαφόρων μορφών Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων που αναπτύχθηκαν σε αυτό το πλαίσιο, ο οινοτουρισμός συνιστά ταυτόχρονα:

Μορφή τουριστικής συμπεριφοράς, η οποία εκδηλώνεται μέσα από την επίσκεψη σε αμπελώνες, οινοποιεία, οινικά φεστιβάλ ή εκθέσεις οίνου, με τη γευσιγνωσία και τη γνωριμία με τα κύρια χαρακτηριστικά του προορισμού να συνιστούν τα πρωταρχικά κίνητρα για τους συμμετέχοντες.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ευκαιρία marketing, η οποία επιτρέπει στους οινοποιούς, αφενός, να αναπτύξουν κανάλια άμεσης επικοινωνίας με τον τελικό καταναλωτή και, αφετέρου, να επιτύχουν πωλήσεις των προϊόντων τους στο χώρο της επιχείρησης.

Στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης: Η άρρηκτη σύνδεση του αμπελοοοινικού προϊόντος με το τοπίο και τον πολιτισμό μιας περιοχής παρέχει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός πλέγματος τουριστικών δραστηριοτήτων, τα οφέλη των οποίων δεν αφορούν μόνο στα οινοποιεία.

Aπό τη δεκαετία του 1990, ο οινοτουρισμός έχει αρχίσει να προσελκύει και το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας, ως πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και συνεργασίας.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7386″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του Συνεδρίου IMIC 2016 είναι η καταγραφή των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων ιδεών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7383″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]

Αναλυτικές πληροφορίες για τα θέματα, τις δυνατότητες διαφήμισης και προβολής, την εγγραφή στο συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://imic2016.conferences.gr

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]