Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, μία από τις κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού τουρισμού

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”4570″ alignment=”center” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]

Το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επιβραβεύθηκε πρόσφατα με τιμητική διάκριση ως μία από τις «κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού» στα TourismAwards 2014, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα!

Στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2014, βραβεύθηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure.

Σημαντικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής αγοράς τουρισμού τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής «Tourism Awards 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης αισιοδοξίας επιβραβεύοντας τις «Κορυφαίες Πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού».

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Νίκος Ε. Σκουλάς, δήλωσε σχετικά «Η ανάδειξη και προβολή καινοτόμων δράσεων και καλών πρακτικών, φορέων και επιχειρήσεων, αναμφισβήτητα θα έχει πολύ θετική επίδραση στην αναγκαία αναβάθμιση της ποιότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σε όλο το φάσμα της τουριστικής μας προσφοράς».

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των τεσσάρων Τιμητικών Βραβείων, το ένα εκ των οποίων δόθηκε στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Το δίκτυο “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” δημιουργήθηκε το 1996 καθιερώνοντας τον οινοτουρισμό στην Ελλάδα, μέσα από οκτώ διαφορετικές οινικές διαδρομές, δεκάδες επισκέψιμα οινοποιεία, συνδεδεμένες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία, τοπικά προϊόντα) και πλήθος άλλων προτάσεων και δραστηριοτήτων με κορυφαίες τις ετήσιες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις “Ανοιχτές Πόρτες” και “Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού”.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Το «τιμητικό βραβείο» εκ μέρους της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρέλαβε η κα. Μαριάννα Στέγγου από τον κ. Γιώργο Βερνίκο, αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Τα υπόλοιπα τρία τιμητικά βραβεία απενεμήθησαν: στον Δρ. Γεράσιμο Ζαχαράτο, για τη συνολική συμβολή του στον Ελληνικό Τουρισμό, στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και στον φωτογράφο Ανδρέα Σφυρίδη, για το φωτογραφικό έργο και την τουριστική καμπάνια «Χαλκιδική 4 Εποχές» και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το «Ελληνικό Πρωϊνό» και τη συμβολή του στην Ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας Ελληνικών Προορισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή, τα βραβεία και την κριτική επιτροπή θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.tourismawards.gr

Πληροφορίες για το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», τα επισκέψιμα οινοποιεία και διάφορες άλλες τουριστικές προτάσεις του δικτύου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.wineroads.gr

Για την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», τη λειτουργία, το έργο και τις δραστηριότητές της, καθώς και των μελών της, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.winesofnorthgreece.gr

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4571″ img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]