Ξινόμαυρο Single Vineyard “Άγιος Κωνσταντίνος” 2012, Κτήμα Αρβανιτίδη

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image img_link_target=”_self” image=”6032″ img_size=”large” border_color=”grey” img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Όνομα: Ξινόμαυρο Single Vineyard “Άγιος Κωνσταντίνος”

Εσοδεία: 2012

Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη

Περιοχή: Ασκός Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΠΓΕ Θεσσαλονίκη

Χρώμα: Ερυθρό

Ποικιλίες: Ξινόμαυρο 100%

Abv: 13,5%

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image img_link_target=”_self” image=”6033″ img_size=”large” border_color=”grey” img_link_large=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δημιουργήθηκε το 1999, από το γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο. Έχουν δημιουργήσει έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 50 στρεμμάτων, με βασικό κίνητρο την κάλυψη της παραγωγής, αποκλειστικά από ιδιόκτητα αμπέλια, έτσι ώστε η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πάντα ελεγχόμενη. Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου. Η νέα δημιουργία του Κτήματος είναι ένα κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, από ένα και μόνο συγκεκριμένο αμπελοτόπι (single vineyard) που λέγεται Άγιος Κωνσταντίνος. Επάνω στην ετικέτα του κρασιού είναι και οι συντεταγμένες που βρίσκεται ακριβώς το αμπελοτόπι που παράγεται η συγκεκριμένη ετικέτα, δίνοντας έτσι στον κάθε καταναλωτή τη δυνατότητα να εξερευνήσει τους αμπελώνες του Κτήματος. Επίσης, αυτή την ιδέα σκέπτονται να την καθιερώσουν σε όλες τις ετικέτες του Κτήματος.

Όψη: καθαρό ρουμπινί, μέτριας έντασης και μέτριο μηνίσκο

Μύτη: καθαρή, μέτριας έντασης, νεαρή, με κυρία αρώματα ντομάτας, ελιάς και πάστα ελιάς που δένουν με την αρμονική παρουσία του ξύλου.

Στόμα: ξηρό, μέτριο+ σώμα. Έντονη η παρουσία των τανινών, που όμως δεν είναι επιθετικές και δεν ενοχλούν τον ουρανίσκο. Το αλκοόλ είναι σε επίπεδο που δεν κουράζει και δένει αρμονικά με τα αρώματα ντομάτας και ελιάς που συναντάμε σε συνεχεία από την μύτη. Η οξύτητα και το βαρέλι κάνουν εμφανή την παρουσία τους χωρίς όμως να αλλοιώνουν κάτι από τον χαρακτήρα του κρασιού.

Συμπέρασμα: Ένα κρασί που είναι νεαρό και με νεύρο έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να εξελιχθεί και να δώσει πολύ ωραία αποτελέσματα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]