Λημνιό 2009, Κίκονες

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image img_link_target=”_self” image=”4245″ img_size=”large” alignment=”right” img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Όνομα: Λημνιό

Εσοδεία: 2009

Παραγωγός: Κίκονες

Περιοχή: Μαρώνεια Ροδόπης

Κατηγορία: ΠΓΕ Ίσμαρος

Χρώμα: Ερυθρό

Ποικιλίες: Λημνιό 100%

Abv: 14%

Τιμή: 12€

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image img_link_target=”_self” image=”4244″ img_size=”large” img_link_large=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία με αναφορές στον Αριστοτέλη και τον Ησίοδο, δίνει εξαιρετικά δείγματα γραφής στα χέρια της Μελίνας Τάσσου. Κομψό, πολύπλοκο, ισορροπημένο, το Λημνιό είναι ίσως το next big thing των ελληνικών ερυθρών ποικιλιών.

Χρώμα καθαρό, μέτριο ρουμπινί.

Μύτη καθαρή, έντονη, εξελισσόμενη. Ένας πραγματικός χαμός από κόκκινα φρούτα (κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο), γλυκών μπαχαρικών (κανέλας), μαύρου πιπεριού και νότες δρυός (βανίλια).

Στο στόμα είναι μέτριο, με μέτριες μεταξένιες τανίνες, μέτρια+ οξύτητα κι έντονα αρώματα κόκκινου φρούτου (κεράσι, δαμάσκηνα), κόκκινης τομάτας, γλυκών μπαχαρικών ενώ η 12μηνη παραμονή στο βαρέλι του έχει προσδώσει γλυκές νότες μαυροπίπερου και βανίλιας.

Συμπερασματικά. Ότι και να πεις και για το κρασί αυτό πραγματικά είναι λίγο. Εξαιρετική ανάδειξη των στοιχείων της πιο αρχαίας ελληνικής ποικιλίας και πραγματικά το ίδιο εξαιρετική είναι και η σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το χαρακτήρισαν σαν μια νεαρή Βουργουνδία. Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου. Μόνο που το Λημνιό είναι κάτι χιλιάδες χρόνια αρχαιότερο. Οπότε μόνο και μόνο γι’΄αυτό σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι. Κρατήστε το 5-7 χρόνια τουλάχιστον.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]