1o Wine Mates “Review”- Ηοst o Στέφανος Παρασκευούδης & το Bar Institute

DSC_02291

Oι WineMates είναι μια ομάδα ανθρώπων που φέρνει την παρέα πίσω στο τραπέζι. Όπως παλιά! 

Πως; Δοκιμάζοντας κρασί! Για δύο περίπου ώρες φιλοδοξεί να κάνει τους συνδαιτυμόνες να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν και να αναθεωρήσουν όσα ξέρουν για το κρασί με αφορμή, την απόλαυση, το μοίρασμα και φυσικά τη συνάντηση. 

Οι WineMates δεν έχουν κανόνες η συνάντηση μπορεί να γίνει σε ένα σπίτι, σε ένα εστιατόριο,σε μία καντίνα και σε μία σχολή που το αλκοόλ έχει στήσει φωλιά σε κάθε ράφι ή επιτραπέζιο έπιπλο. Στη δική μας περίπτωση η πρώτη συνάντηση έγινε στο www.thebarinstitute.gr.

Ηοst στο πρώτο winemates, o Στέφανος Παρασκευούδης! Εκείνος φτιάχνει τη «συνταγή» ενός cocktail … εκείνος μας ανοίγει ένα κρύο απόγευμα και την πόρτα της σχολής.

Με σημαντική επισήμανση ότι όσο δοκιμάζεις ο Στέφανος ξε-κρεμάει ένα λικέρ ή ένα ουίσκι από τα πλούσια ράφια της σχολής για να σε βοηθήσει να βρεις καλύτερα τα αρώματα. Για παράδειγμα η γνωστή – άγνωστη κουφοξυλιά ή τα αρώματα ενός καμένου φαγητού και ακόμη καλύτερα τα κρυφά συστατικά ενός gin πίσω από ένα ποτήρι φρέσκο λευκό.

Κι επειδή το κρασί μας κάνει όλους παιδιά… αποφασίσαμε να παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι της τυφλής δοκιμής. Ανάμεσα σε τυλιγμένα μπουκάλια, τσαλακωμένα ριζόχαρτα και γευστικές σημειώσεις αναζητήσαμε νέες επιλογές κρασιών, ψαρέψαμε γεύσεις που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει και συνδέσαμε την πρώτη συνάντηση με την καλή διάθεση και την καλή χρονιά!

Οι τυφλές επιλογές μας στα γρήγορα

1. Αρβανιτίδης, Μαλαγουζιά 2013 – μία πολύ φρέσκια εκδοχή της Μαλαγουζιάς με πολύ δροσερή διάρκεια

2. Jan Baptiste Adam – L’ auxerrois (από Pinot Auxerrois) – ένα μικρό διαμάντι που το βρίσκεις αναλυτικά εδώ

3. Ασλάνης, Μαλαγουζιά 2012 – μία νέα εκδοχή λίγο πιο φυσική και πιο νέα από τα συνηθισμένα-

4.Τέχνη οίνου 2013, Μαλαγουζιά – για δεύτερη χρονιά μία Μαλαγουζιά από τη Δράμα που έκανε την αρχή για αντιπαράθεση ανάμεσα στα υπόλοιπα φρέσκα λευκά-

5. Μύλος 2012, Χατζηδάκη – ένα στιβαρό διάσημο Ασύρτικο 

6. Πήγασος 1997 – Μας επιτρέπετε να το προτιμούμε για τη μοναδικότητα του Chateau Πήγασος. Ένα κρασί που το συζητούσαμε για ώρες ….δικαιολογημένα ήταν και το πιο παλαιωμένο και ακόμα ζωντανό-

7. Τorres, Cordillera Χιλή 2005, Carinena, Shiraz, Merlot –Ένα κρασί από τον αμπελουργικό παράδεισο της Χιλής από τον Miguel Torres

8. Kαστανιώτης 2007 – Μία ακόμη εκδοχή του Ξινόμαυρου με την καθοδήγηση του Δημήτρη Καστανιώτη με  απόδοση κάτω από τον 1 τόνο το στρέμμα-

9. Yalumba, Aυστραλία 2005 – διαβάζετε αναλυτικά για το χαρμάνι των ποικιλιών Viognier και Shiraz 

10. Markus Molitor 2007, Pinot Noir, Mosel, Γερμανίας  Το όνομα του Markus Molitor έχει συνδεθεί αναμφίβολα με τα την υψηλή ποιότητα που παράγει από τη λευκή ποικιλία Riesling στην περιοχή Mosel

11. Αβαντίς 2005, Syrah collection – Μία εντυπωσιακή και πολύπλοκη μύτη με ωραία συμπύκνωση

12. Kτήμα Γαίας, Νεμέα 2005 – Ένα παράδειγμα για την ποικιλία του Αγιωργίτικου στην καλύτερη του στιγμή-

13. Vaqueras 2005 – Από μία δοκιμή δεν λείπει ποτέ ένα βιοδυναμικό. Περιμένουμε τα επόμενα-

 

Έλα στην παρέα των winemates και γνώρισε τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους της πόλης εκεί όπου είναι πιο απολαυστικοί. Με ένα ποτήρι στο χέρι να σου περιγράφουν όλη τους την τρέλα και βιώματα και αρώματα από την παιδική τους ηλικία. Μερικές φορές μπορεί να νομίζεις ότι πεινάνε… αλλά όλα είναι πιθανά.

Μην ξεχνάς να ψηφίζεις το καλύτερο #winemates γιατί μετά τα 5 πρώτα θα ανακαλύψουμε τον καλύτερο host!

Περισσότερες πληροφορίες για τον host μας, Στέφανο Παρασκευούδη και το Bar Institute στον ιστότοπο

http://www.thebarinstitute.gr/en/

και στο αντίστοιχο γκρουπ στο facebook:

https://www.facebook.com/TheBarInstitute?fref=ts

Επικοινωνία:

Πτολεμαίων 30, Θεσσαλονίκη

τηλ: 2310 517869